Puppytraining

Gehoorzaamheid

In de Hondenschool ’t Westland trainen wij gehoorzaamheid met puppy’s vanaf 12 weken. Om beter aan de noden van de hond en de baasjes tegemoet te komen zijn er 2 groepen:

Puppy’s groep 1: honden <6 maand

Puppy’s groep 2: honden >6 maand

Hoe trainen wij met de puppy’s?

De eerste lessen is er een individuele aanpak voor zowel hond als baasje.

De honden worden op een positief beloningsgerichte manier benaderd. Uitgangspunt is steeds het gedrag van de hond. Het baasje leert op het gedrag van zijn hond te anticiperen en kan dan gepast reageren. De kleine rakkers moeten ook luisteren, vlot kunnen volgen aan de lijn, zindelijk worden en dit allemaal op een vrolijke, speelse manier. Verder moet een hondje niet te bezitterig zijn op zijn eetbakje, hij moet te betrouwen zijn met  kinderen…. dit en nog veel meer word het baasje aangeleerd.

Tijdens de verdere groepstraining wordt ook de basis vastgelegd om het gehoorzaamheidsprogramma af te werken van de KUSH.

Wanneer mag een puppy starten?

Meestal vanaf 12 weken als de herhalings vaccins in orde zijn. Dit zorgt voor een goede bescherming tegen ziekten. Hoe sneller u start met training van uw puppy  in de hondenschool hoe beter voor u én uw hondje. En vroege socialisatie is immers een eerste stap om te garanderen dat uw hond kan opgroeien tot en goed opgevoede en evenwichtige volwassen hond. Een jonge puppy is nieuwsgierig en staat open voor al die nieuwe ervaringen.

Waarom is socialisatie nodig?

Omdat een goed gesocialiseerde hond vlot zal omgaan met alle nieuwe soorten mensen en situaties. Met goede sociale vaardigheden zal uw hond weinig of geen angst hebben voor objecten, mensen of andere dieren. En zelfs als hij ongerust is, zal hij zich snel herstellen en niet panikeren.
Iedereen wenst, een goed aangepaste hond die zich comfortabel voelt in elke situatie of omgeving. Hij zal misschien opgewonden zijn bij een nieuwe situatie, maar niet angstig.

Test van sociaal gedrag:

Het is sterk aan te bevelen om met uw puppy een test van sociaal gedrag af te leggen. Dit kan vanaf 9 maand en is zowel voor hond en baasje en positieve ervaring. Na het slagen van die test behaalt de hond een attest van sociaal gedrag van de KUSH. Deze test kan vooraf getraind worden tijdens de puppytraining in de hondenschool.

Datums voor deze test kan u vinden in de “kalender” of u kan informeren bij de trainers.

Inhoud van de test voor sociaal gedrag